Čas debelosti & spremembe – Svet se mi je zrušil kot snežni plaz

Hrana pri 12. letni punčki – TOLAŽBA ALI GORIVO?
May 4, 2018
Kako je lahko debelost posledica kaznovanja samega sebe?
June 15, 2018

Takrat, ko je najtežje, vztrajaj. A kako lahko vztrajaš, ko so oči polne solz, grlo polno neizraženega kričanja, ko imaš občutek, da je cel svet proti tebi, meniš, da te tudi lastna družina več nima rada? Boli, v dno duše boli. Čutiš pekoč občutek v prsih in nikogar nimaš ob sebi, s katerim bi se pogovoril.

V tistem trenutku ne vidiš, da si za svoje življenje odgovoren sam. Ne vidiš, da mišljenje, ki ga imaš o svetu, je mišljenje, ki ga imaš sam o sebi. Mnenje, da te nihče nima rad izvira iz tebe – če sam sebe nimaš rad, kako te bodo lahko imeli radi drugi?

 


Januar 2016 – izpiski iz dnevnika
“Prvi zlom po razvezi. Težki trenutki bolečine, žalosti, samote, ničvrednosti – smiljenja sami sebi. Zaključila sem z delom, kjer sem se s skregala s šefom in zaradi občutljivosti v kateri sem bila, se mi je svet začel rušit kot snežni plaz. Kaplja čez rob je bila, ko je prijatelj s katerim sva bila zmenjena, prestavil pijačo na drugič. Bila sem v osamljenem občutku, pekoča bolečina v pljučih me je silila na jok.”
Takrat sem živela v stanovanju z gospo in njeno hčerko v majhni garsonjeri. Delile smo si celotno stanovanje, Edina intima, kjer smo jo imele, je bila kopalnica.
“Bilo je hladno, zeblo me je, ko so čusta popstila. Sesedla sem se na klopco in začela ihteti. Težko sem dihala. “Boli me” sem šepetala sama sebi. Prvič v življenju sem zares čutila samoto, prvič nisem imela rame kamor bi se naslonila. Rokavi puloverja so bili že popolnoma mokri od solz, nisem zmogla. Odšla sem domov, naravnost v kopalnico. Želela sem se umiriti, a mi duša ni pustila.
Obrisala sem si nos in odšla v posteljo.
Punčka, ki mi je s celo dušo segla v srce, je čakala, da bova ostale same. Prišla je k meni, me objela in rekla, da me ima rada. Še bolj sem zajokala. S svojimi solzami sem deklici lomila srce. Zakojala je.
Trenutek, ko sem videla njene solze, me je zbudil iz omame smiljenja. Obrisala sem solze in jo objela, ji razložila, da je jok dobra stvar za čiščenje duše in da ne želim, da ji je težko.”

V tistem trenutku se mi je svet popolnoma obrnil. Zavedati sem se začela, da sem človek s svojimi možgani, še vedno dobrega zdravja, z rokami in nogami. Zavedala sem se, da lahko spremenim vsako situacijo v življenju, ki mi ne odgovarja. Spremenim lahko svet – svoj svet.

Naslednji dan sem se vpisala v fitnes in se začela iskati informacije na področju športne aktivnosti prehrane in načina prehranjevanja ter na področju osebne rasti.
Vsak trenutek v življenju predstavlja nek nov začetek in samo mi smo odgovorini za ta trenutek, kako in kaj bomo z njim naredili. A verjeli ali ne, vsak ima svoj čas in vsak na svoj način zazna trenutek, ko je čas za spremembo. Moj trenutek je bil zgornji izpisek iz dnevnika, ki se bo marsikomu zdel boleč, za nekatere pretiravanje, spet drugi se bodo posmehovali – vseeno je, to je bil moj trenutek zaradi katerega sem spremenila svoje življenje, svoje zdravje in svoj odnos z družino.
Samo jaz sem sebi najbolj pomembna, tako kot je vsak od vas najbolj pomemben sebi.
Neizmerno pa si želim pomagati še komu, ki se sooča z enako ali podobno situacijo.
Tukaj sem zase, za svojo družino in vse vas, ki vas pestijo taki ali drugačni problemi. Skupaj lahko pokažemo svetu, da smo dobri ljudje, ne glede na videz, telesno težo ali kakšno drugačno hibo, ki nas spremlja že dolgo.

PIŠI MI, vprašaj za nasvet – karkoli. Tukaj sem zate!


Ker želim pomagati številnim ljudem, sem organizirala dogodek kjer boste spoznali svoje telo s pomočjo bioimpedance – Tanite. Tanita nam s posebno tehniko prikaže razmerje mišic in maščobe v telesu, ki je bistveno pri izgubi telesne mase (hujšanju) ali pri pridobivanju mišične mase. Prav tako je izjemno dober pokazatelj kako zdravo je vaše telo, četudi ste navzven vitki in ste videzno zdravi.

Poznavanje telesne sestave vam omogoča popolno sliko o notranjem zdravju in telesni pripravljenosti.

Zaradi zagotavljanja kvalitetnega predavanja in dovolj velikega števila stolov, vas prosim, da svojo udeležitev na dogodek potrdite na info@jonca.si.
Za več informacij o dogodku kliknite spodaj.

Meritev telesne sestave & razlaga posameznih meritev

Spremljaj me tudi na Instagramu ->  @kajawernig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *