Čas debelosti & spremembe – Svet se mi je zrušil kot snežni plaz
June 2, 2018
Manikura & pedikura za dojenčke? Pa saj se hecate?!
July 30, 2018

Nikoli nisem bila srečna s svojo podobo – v ogledalu, na slikah, v kopalkah sem se počutila grozno, poletja nisem marala, ker je le-ta letni čas izpostavljal vse tisto, kar sem sovražila na svojem telesu. Moja zunanja podoba je odražala moj odnos do telesa, miselnosti, kreativnosti.

Danes je ogledalo moj prijatelj, fotografije izražajo napredek tako na fizični kot tudi psihični ravni. Izguba 33 kilogramov ni samo posledica spremembe načina prehranjevanja in vadbe, temveč je tudi pozitiven odnos do svojega telesa, prehrane, ki jo uživam in vadbe, ki jo izvajam.


Izguba kilogramov je v največji meri, v glavi – miselnosti.
Debelost je posledica kaznovanja samega sebe in če kaznuješ sebe v svoji miselnosti, se ti slej ko prej to začne kazati tudi na telesu.
Nazorno lahko razložim to dejstvo z odnosi v družbi in med bližnjimi.
Ko nam je težko, smo jezni na nekoga, ker nečesa ni naredil oziroma ni naredil po naših željah, to “tlačimo” v sebi. Jezo in dejanski strah po izražanju samega sebe zadržujemo v sebi, globoko v sebi pa vsi hlastamo po tem, da nas nekdo razume, podpira in ljubi.
Pa smo se kdaj vprašali “ali sami sebe razumemo?”, “ali sami sebe podpiramo?”, “ali sami sebe ljubimo in spoštujemo?”
In vedno, ko se nam zgodi zgoraj opisano, posežemo po hrani. Zavedno ali nezavedno.
Ne želimo se pogovoriti z bližnjim o problemu – posežemo po hrani – hrana se pozna na zunanji podobi – z vsakim kilogramom več, postajamo bolj “depresivni” – spet jemo, ker se želimo potolažiti.
Kmalu se znajdemo v začaranem krogu, ki ga je težko ustaviti.
Dejstvo pa je, da hrana ni dejanski krivec naše debelosti. Krivec debelosti je naša miselnost – psihični vplivi, na katere pozabimo, ker je lažje. Navadili smo se zdraviti posledice namesto vzroka – in to se kaže na vseh področjih v življenju.
  • Kakšen je vzrok, da ne jem zdravo?
  • Kakšen je vzrok, da se ne gibam?
  • Kakšen je vzrok, da se ne počutim dobro v lastni koži?
  • Kakšen je vzrok, da nas je sram pokazati svoje telo v vseh oblikah?
Posledice zgoraj naštetih vprašanj so debelost, zdravstvene težave, strije, slabo počutje, ni energije, negativen pristop do sveta, ljudi, narave,…
Naj vam navedem še en primer – ko vas boli glava, kaj je prva stvar po kateri sežete – tableta ali voda? Se mogoče vprašate kaj bi lahko bil vzrok za ta glavobol? Lahko ste hranilno podhranjeni, lahko ste dehidrirani, lahko ste utrujeni, mogoče potrebujete svež zrak, … ampak lažje je poseči po tabletu, kot poiskati alternativno rešitev.
Moj pogled na svet in nekaj kar bi rada delila z vami je, da je v današnjem času najbolj pomembno se naučiti zakaj hrana obstaja, čemu je bila namenjena. Ni toliko važno kaj ješ, kot je pomembno dejstvo, da smo pozabili zakaj in čemu je namenjeno naše telo. Postali smo sposobni in sprogramirani kot roboti, posledično pa smo zgubili občutek za sočloveka.
Hrana je gorivo za telo. Človek in družba pa so namenjeni za tolažbo. Pozabili smo kako nam lahko v težkih trenutkih pomaga pogovor s prijatelji ob sprehodu v naravi. Kdaj nazadnje ste to naredili?

To sem danes jaz. Popolna v nepopolnosti in sprejemanju same sebe v točno taki obliki kot sem. Še vedno nadgrajujem sama sebe in stremim k zdravim ciljem – tako s prehrano kot vadbo. Na prvem mestu pa delam na svoji pozitivni miselnosti in spopadanju s svojimi strahovi.

Si v podobni situaciji ali poznaš koga, ki je v njej?

KONTAKTIRAJ ME

Z veseljem ti bom pomagala spremeniti pogled na svet in tvoje življenje postaviti na točko, kjer boš zadovoljen/a sam/a s seboj. Moje osnovno delo je prehransko svetovanje, a na tem področju se ukvarjam tudi s spreminjanjem miselnosti.

Spremljaj me tudi na Instagramu ->  @kajawernig

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *