Razlagamo kakšna je razlika med manikuro in pedikuro
November 10, 2017

Beseda »hujšanje« je dandanes že popolnoma izrabljena beseda, ker si jo vsak posameznik predstavlja po svoje. V nadaljevanju bom uporabljala besedno zvezo »izguba telesne maščobe«, saj se pri odvečnih kilogramih večkrat obremenjujemo samo s številko kilogramov, namesto da bi se osredotočili na telesno maščobo in mišično maso.

Splet nam ponuja veliko informacij kako hujšati in zakaj je prav to hujšanje dobro za vas, predpostavk za to, da je takšno hujšanje dobro prav za vas, pa ni.

IZGUBA TELESNE MAŠČOBE

Izguba telesne maščobe je stvar vsakega posameznika, zato je na začetku potrebno opraviti telesne meritve, ki so opravljene na tehtnici Tanita za analizo telesne maščobe.
Tanita je 8-točkovni, segmentni analizator telesne sestave, ki prikaže telesno težo, delež telesne maščobe, mišično maso v kilogramih, težo kosti, obliko telesa (ITM/BMI), dnevno porabo za ohranjanje teže (Kcal), vitalnost oz. starost metabolizma, delež vode v telesu in  nivo maščobe v predelu trebuha (viscelarna maščoba).
Na podlagi zgoraj naštetih meritev, se lahko osredotočimo na izgubo telesne in viscelarne maščobe, pridobitev mišične mase in povečanje odstotka vode v telesu (za ženske je primerno 45-55%, za moške pa 55-65%). To je predpogoj za zdravo izgubo telesne maščobe.
Za zdravo izgubo telesne maščobe pa je pomembna sprememba načina življenja, ki vključuje 80% prehrane in 20% vadbe. Ker pa je vsak posameznik drugačen, noben način prehranjevanja in vadbe, ni enak drugemu.

Za pridobitev več informacij kako lahko vi ali oseba, ki jo poznate na zdrav način izgubite odvečno telesno maščobo, se lahko prijavite na brezplačno merjenje v vrednosti 50 €, kjer boste dobili tudi osebno svetovanje glede prehrane in vadbe.

Spodnja dva rezultata sta bila dosežena na podlagi spremembe načina prehranjevanja in dodane vadbe. 

Bojan & Kaja Wernig; *rezultata nista končna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *