Kako je lahko debelost posledica kaznovanja samega sebe?
June 15, 2018

V poplavi vseh marketinških potez in različnih ponudb, je sedaj nekdo prišel na idejo o manikuri in pedikuri za dojenčke. Se vam zdi to noro?

Tudi nam se je! Dokler nismo odgovorili na določena vprašanja, zaradi katerih imajo lahko otroci in odrasli problem tako z nohti na rokah kot tudi nogah.


Najprej na kratko razložimo, kaj pomeni današnja manikura in pedikura – odstranjujemo obnohtno kožico, oblikujemo nohte na željeno dolžino in obliko. Pri pedikuri se poglobimo v čiščenje obnohtnih kanalov in v pravilno striženje nohtov s posebim orodjem, nato pa odstranjujemo še trdo kožo na podplatih.

V veliko primerih se ljudje, danes, poleg vsega zgoraj naštetega srečujejo tudi z otiščanci, kurjimi očesi in vraščenimi nohti.
Otiščanci in kurja očesa niso po besedah strank “dedni”. Zelo rade pa potrjujejo dejstvo, da so vraščeni nohti dedni, saj so s tem imeli težave že njihove mame in očetje, prav tako bratje in sestre.
V našem studiu Jonca smo naleteli na ponavljajoč vzorec in se vprašali zakaj, ter naredili manjšo raziskavo, ki je potekala pri dojenčkih. Zakaj pri dojenčkih?
Nekateri dojenčki se rodijo z zelo dolgimi nohtki, ki jih že v porodnišnici postrižejo.
  • Problem nastane, ko nohtke (predvsem na nogah) postrižejo pregloboko v meso.
  • Problem nastane, ko jih zastrižejo ob robovih.
  • Problem nastane, ker se mlade mamice tako naučijo kako nepravilno striči nohte pri svojem otroku.
Posledično si v določenem trenutku, vaš otrok začne striči nohte sam, po postopku, ki se ga je naučil medtem, ko ste mu jih vi strigli. V primeru bolečin na palcih na nogah, si nohte preveč in napačno postriže, kar pa spodbuja vraščanje in neznosne bolečine ob hoji.*
*Bolečine se lahko pojavijo že v mladosti ali pa kasneje v odraslosti.

Vir: http://bit.ly/2mFvX2e

Od tu nastane problem vraščanja nohtov na nogah, zato sva se odločile, da v našem studiu ponudiva prosto mesto za vas in vaše dojenčke, kjer vam bova pokazali zakaj je pri dojenčku potrebno nohte piliti in ne striči, kako jih piliti, da se vaš malček vseeno ne bo popraskal po učku in kako narediti cel postopek tako, da bo vaš malček to mirno prenašal, tudi ko mu jih boste pilile doma.

Za več informacij o storitvi in možnih prostih terminih naju kontaktirajte na 031/391-098 ali 040/596-339.

NAROČITE SVOJEGA MALČKA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *